2017-04-21 14:20:27• hírek • Szatmár.ro

Kiakadtak a fuvarozók a határnál való hosszas várakozás miatt

Még egy kilépési sávot kérnek a Pete-Csengersima határátkelőre az áruszállító cégek.

Április 21-én, pénteken 13.30-kor fogadta Darius Filip, Szatmár megye prefektusa és Altfatter Tamás alprefektus a Szatmár és Máramaros megyei fuvarozók küldöttségét. A delegáció a kamionosok elégedetlenségét tolmácsolta, ugyanis a petei határátkelőnél az áruszállító teherautók hosszasan, akár 500 percet is kell várjanak, hogy kiléphessenek az országból. Mint mondták, a több órás várakozási időnek komoly negatív következményei vannak a szállítók számára, de nem csak pénzügyi szempontból. A késedelem ugyanis az ügyfeleiket is kellemetlenül érinti, hiszen sok esetben a határon veszteglő áru, alapanyagok hiányában nem tudják szünetmentesen folytatni a termelést.

A fuvarozók szerint a megoldás az lenne, ha a Pete-Csengersima határátkelőhelyen a kamionok számára egy újabb sávot hoznának létre – így megduplázódna a kilépésre alkalmas sávok száma és – matematikailag - felére csökkenne a várakozási idő.

A prefektus a találkozót követően írásban továbbította a fuvarozók panaszait, a küldöttség tagjainak pedig megígérte, hogy mindent megtesz a helyzet javítása érdekében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: